The shape of water, un film romantic la început de 2018

„The shape of water” a fost lansat in premiera in Romania pe 23 februarie 2018, fiind primul film romantic asteptat anul acesta. Desi a strans o serie de critici nu tocmai favorabile, productia a inregistrat un numar foarte mare de vizualizari, in special pe site-urile de streaming online.

Regizorul Gullermo del Toro a reusit sa puna in scena un film aproape static, care avea toate sansele sa devina plictisitor, surprinzand perfect actiunea si conturand frumos scenele. Distributia nu exceleaza la capitolul nume foarte cunoscute, dar actorii din rolurile principale, Michael Shannon, Octavia Spencer si Sally Hawkins se descurca cu brio in ceea ce priveste interpretarea. Personajele se contureaza realist si pastraza autenticitatea ca un element de atuu.

Melodrama „The Shape of Water” este o combinatie de premii deoarece festivalurile recompenseaza productiile inovatoare.

Actiunea se petrece in anii `60 in perioada Razboiului Rece, atunci cand ideea de a trimite un om in spatiu face ca URSS si SUA sa investeasca foarte mult in cercetare. Americanii ar putea da lovitura in momentul in care captureaza o creatura aproape umanoida care poate sa respire si in apa, dar si pe uscat. Aceasta creatura va fi tinuta prizoniera intr-una dintre salile laboratoratorului, dar atrage atentia Elisei, o femeie de serviciu muta. Aceasta ajunge sa fie dispusa sa faca orice pentru a elibera creatura. In calea sa sta Stricland, misoginul si violentul sef de securitate.

Pentru cei care sunt amatori de filme 123movies 2021 romantice, „Shape of Water” ofera tot ceea ce acestia isi pot dori, relatand o poveste despre tot ceea ce poate uni doua suflete, in ciuda diferentelor dintre ele. Partea ciudata a acestei povesti de dragoste si toate subtilitatile atractiei dintre un erou care nu este uman si unul uman, se dizolva in atmosfera fantastica construita minutios de Gullermo del Toro. Scenografia este atragatoare, efectele speciale sunt realizate foarte bine, iar muzica ii apartine lui Alexandre Desplat. Filmul „The Shape of Water” este in final o poveste de dragoste care apare intre doua personaje aflate la granitele lumilor.

Elsa e muta si, in ciuda sensibilitatii extraordinare si a inteligentei sale, nu poate fi decat o simpla femeie de serviciu intr-un loc in care a fi diferit te transforma intr-un om marginalizat si fara sanse. In scena intra si personajele de culoare, aduse in atentie de Zelda, colega femeii de serviciu. Vecinul Elisei, Giles este un ilustrator in varsa care a iesit de pe piata. Jumatatea masculina a acestei povesti de dragoste este situata la granita umanitatii. Regizorul del Toro utilizeaza personajele pentru a arata cu degetul, in tuse late, rasismul si homofobia din anii `60 si comenteaza xenofobia din America de azi.

Filmul aduce din nou in discutie statutul lui del Toro. Este recomandat drept un povestitor de calitate, iar „The Shape of Water” doar subliniaza ca regizorul este un manuitor de resurse care contureaza atmosfera. Criticii subliniaza din nou caracterul fascinant al acestei povestiri care i-a impresionat pe amatorii acestui gen de film.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?