The Lost Daughter: 50 de nuanțe de mamă

The Lost Daughter, primul lung-metraj al lui Maggie Gyllenhaal a fost prezent in cadrul competitiei Festivalului de Film de la Venetia care a ajuns la editia cu numarul 78. Pe data de 31 decembrie va putea fi vizionat pe Netflix.

Totul despre mame
Anul acesta, exista in mod clar o tema predominanta in cadrul Festivalului de Film de la Venetia: maternitatea. Festivalul s-a deschis cu filmul Madres Paralelas, noul film www4.watchseries.ninja semnat de Pedro Almodovar si fiecare film din selectia festivalului este in stransa legatura cu aceasta tema.

In The Lost Daughter, adaptare a romanului omonim al lui Elena Ferrante, Maggie Gyllenhaal vorbeste despre maternitate in toata complexitatea ei, prin intermediul personajului Leda interpretata de minunata Olivia Colman.

O profesoara in varsta de 50 de ani, Leda isi petrece vacanta de una singura pe o insula greceasca. Rapid, intelegem ca Leda iubeste singuratatea. Evita contactul cu oamenii, fuge de el. Insa, pare sa aiba o fascinatie aparte fata de o tanara mama si fiica acesteia pe care o observa in fiecare zi pe o plaja a insulei. Printr-un joc al hazardului, cele doua femei ajung sa simpatizeze si sa se imprieteneasca. Aflam ca Leda are doua fete insa relatia dintre ele nu a fost mereu la fel de simpla.

Infernul sunt ceilalti
The Lost Daughter vorbeste despre ciudata dorinta a unor mame de a se indeparta de copiii lor. O tema explorata mai rar la cinema insa, care in spatele camerei de filmat a realizatoarei Maggie Gyllenhall capata dimensiunea unui thriller.

Decorul de carte postala a insulei se va estompa pe masura ce personalitatea lui Leda se dezvaluie. Maggie Gyllenhaal deruleaza firul narativ cu o stapanire impresionanta. O aura ingrijoratare o inconjoara pe eroina principala care se simte asfixiata de ceilalti.

The Lost Daughter este un film ce poate fi descoperit incepand cu data de 31 decembrie pe Netflix.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *