Sarea roz de Himalaya – beneficii

Sarea roz de Himalaya, are proprietati fantastice si este o veritabila comoara pentru sanatate, dar si pentru bucatarie. Iti permite de asemenea sa inovezi putin in bucatarie in raport cu sarea de masa clasica si sa aduci un plus de culoare preparatelor tale. Iar rozul sau caracteristic este cel care iti va ilumina toate preparatele.

Sarea roz de Himalaya poate ameliora somnul. Sarea pura precum sarea de Himalaya poate mari nivelul de oxitocina, care la randul sau, poate ameliora somnul. Oxitocina este un hormon produs in mod natural care te va ajuta sa te simti mai calm, dar si mai relaxat, pentru a reusi sa adormi mai repede.

Sarea roz de Himalaya iti poate ameliora libidoul. Un libido scazut poate sa fie cauzat de o carenta in minerale precum zincul, magneziul sau seleniul. Sarea roz de Himalaya contine peste 84 de minerale esentiale deci iti va face numai bine.

Sarea roz de Himalaya poate reechilibra organismul. Stres, sedentarism, o alimentatie dezechilibrata, acesti factori pot sa aiba o influenta asupra pH-ului organismului nostru. Acesta ar trebui sa fie situat intre 7 si 7,5 dar poate sa fie din pacate, bulversat din cauza modului nostru de viata.

Pentru a regasi in mod natural echilibrul sau, organismul trebuie sa apeleze mai mult la rezerva de minerale si de oligoelemente. Si daca, modul nostru de viata nu ii furnizeaza acesti nutrienti in cantitate necesara, acesta nu se va putea reechilibra. Aici intra in joc sarea roz de Himalaya. Datorita compozitiei sale bogate in oligoelemente, permite corpului sa isi regaseasca un pH neutru si o mai buna sanatate.

Sarea roz de Himalaya are o actiune detox. Baile pe baza de sare de Himalaya sunt cele care iti vor permite sa beneficiezi din plin de toate beneficiile sale. Datorita actiunii sale detox si regenerante, sarea roz de Himalaya este cea care poate trata simptomele pielii precum eczema sau psoriazis. Iar o baie imbogatita cu aceste cristale te ajuta sa ai cea mai supla si mai neteda piele.

Sarea roz de Himalya este cea care va parfuma in mod delicat preparatele pentru marea placere a papilelor gustative.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?