Perlele necunoscute ale Olandei

Faceți cunoștință cu minunile arhitecturale, natura, cultura și orașele Olandei, o țară ce are multe de oferit, nu doar lalele și brânză!

Texel
Texel, cea mai mare insulă din marea Wadden este cunoscută pentru plajele sale magnifice și natura sălbatică dar și pentru numeroasele activități propuse. Insula este locuită de o mulțime de specii. Astfel, mii de oi se plimbă libere pe insulă. De altfel, turiștii pot admira aici foci și varietăți de păsări de tot genul. Pe insulă se organizează și o expoziție pe tema universului submarin ce merită să fie vizitată. Specialitatea locală este carnea de miel de Texel, ce are un gust sărat din cauza ierbii de păscut.

Castele, lacuri și livezi în regiunea Vecht
Între Utrecht și Amsterdam se află una din cele mai frumoase comori ale naturii olandeze. Superbele peisaje din Vecht atrage sute de vizitatori. În perioada Epocii de Aur, nobilimea și familiile înstărite erau instalate în această regiune. Au ocupat cele mai frumoase castele, conace și parcuri. Turiștii au posibilitatea de a se scufunda în atmosfera epocii vizitând Rijkmuseum Muiderslot, unul din cele mai frumoase castele din Țările de Jos. O altă minune caracteristică acestei regiuni o reprezintă numeroasele livezi cu fructe colorate. Turiștii pot culege mere, cireșe, pere și prune.

Artă și natură la Veluwe
Cu grădina sa de sculpturi, pădurea și pavilionul de vânătoare, Hoge Veluwe este cel mai mare parc național din Țările de Jos. Muzeul Kröller – Müller nu trebuie să lipsească de pe lista de atracții vizitate deoarece dispune de o vasta colecție aparținând lui Van Gogh. Cel mai mare oraș situat pe domeniul parcului național De Hoge Veluwe este Arnhem. Cartierul Klarendal și Academia de arte vizuale ArtEz conferă orașului o reputație excelentă în materie de artă și modă.

Ambianță pitorescă la Naarden
Naarden este fără îndoială unul din cele mai bine conservate orașe fortificate din Europa, construit în formă de stea. Acest oraș a jucat un rol crucial în ca modalitate de apărare în Nieuwe Hollandase Waterlinie. Turiștii au posibilitatea de se plimba de-a lungul liniei de apărare și să admire bastioanele și porțile orașului.

Un comentariu la „Perlele necunoscute ale Olandei

  1. Ideea filmului watchfree sau celui care a scirs-o este interesanta. Nu trebuie luata povestea drept adevar, cum am vazut ca multi pe aici o fac. In fine, ideea filmului se invarte in jurul credintei fiecarui om, si aici ma refer de la cei religiosi pana la evolutionisti, atei si ce or mai fi. Tot ce stiau despre viata este fals, biologia, istoria, religia si cam toata stiinta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *