Orașele irezistibile ale Japoniei

Sunt atât de diferite…aici o metropolă zgomotoasă și infintă, dincolo un oraș liniștit și vesel. Iată care sunt cele mai irezistibile orașe din Japonia, de neratat în timpul unei vizite în Țara Soarelui Răsare.

Nikko, un oraș fermecător
Între capodopere arhitecturale și un cadru natural idilic, Nikko este unul din cele mai fermecătoare orașe din Japonia. O frumusețe recunoscută și de către Unesco, care a înscris acest oraș în lista patimoniului mondial. Cea mai cunoscută atracție a orașului Nikko este faimosul pod roșu Shinkyo care, conform legendei, ar fi fost format de doi șerpi chemați de călugărul Shodo Shonin pentru a-l trece râul în timpul unei furtuni puternice. Trebuie să vizitezi și sanctuarul Toshogu, unul din cele mai frumoase din țară.

Tokyo, orașul infinit
Tokyo este un oraș cunoscut pentru diversitatea și imensitatea sa. Cartierele Shibuya și Shinjuku sunt menite să îi satisfacă pe dependenții de modernitate cu arhitectura lor futuristă. Akihabara este ideal pentru pasionații de tehnologie și de mangas. Vei fi suprins să descoperi și locuri calme, liniștite, în acest oraș aglomerat. Îndreaptă-ți pașii spre străduțele Asakusa pentru a admira peisajul. Yanaka este un cartier liniștit, care te așteaptă să îi vizitezi templele și restaurantele numeroase.

Yokohama, un oraș futurist
Imensul port Yokohama a fost reamenajat în totalitate, căpătând un aer futurist. Cartierul Minato Mirai este un veritabil laborator arhitectural. Yokohama este primul oraș care a început comerțul cu străinii și adăpostește cel mai mare număr de naționalități diferite. Cartierul Chinatown merită să o vizită.

Kamakura, orașul sacru
Cocoțat pe o colină, la malul Oceanului Pacific, Kamakura are două fațete. Pe de o parte, este un oraș istoric care a reușit să își păstreze bogatul patrimoniul religios, moștenit din perioada fostului statut de capitală feudală. Aici, Budhha este o adevărată vedetă locală. Pe de altă parte, este o stațiune balneară, preferata locuitorilor din Tokyo veniți să facă surf și să mănânce delicioasele fructe de mare.

Un comentariu la „Orașele irezistibile ale Japoniei

  1. Pai vad aici 123moviesla o gramada de pareri contradictorii.De ce va contraziceti toti cand totul este asa de simplu?Daca va place fimlul, enjoy it…Daca nu, tot nu.Da nu mai incercati sa ii convingeti pe altii despre ce nu exista sau exista.Am mai vazut filmul acum cativa ani si vreau sa il mai vad odata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *