Laptopurile devin din ce în ce mai ciudate

Au trecut aproape sase ani de cand a fost lansat Windows 8 ceea ce a marcat inceputul unei ere dominate de laptopuri ciudate si minunate deopotriva. Am fost martorii la nasterea laptopului Yoga de la Lenovo, chiar si la debutul Surface de la Microsoft. In timp ce o mare parte din design-urile imprevizibile se schimbau, acum iata ca intram intr-o alta etapa de experimentare poate si nebuna: laptopuri cu doua ecrane.

Computex reprezinta una din cele mai mari expozitii de calculatore si de noi tehnologii si este un eveniment anual in care producatorii de calculatoare isi prezinta cele mai noi calculatoare si conceptele nebune. In ultimii ani in ceea ce priveste noile laptopuri, constructorii s-au concentrat pe ecrane mai bune, trackpaduri si durata de viata a bateriei, dar anul acesta au aparut si laptopurile cu ecrane multiple.

HP a anuntat un laptop pentru gaming cu ecran dual, pentru gameri ca pe sa se poata uita la Twitch si sa se poata juca in acelasi timp. Ecranul secundar de 6-inch, se afla deasupra tastaturii si functioneaza ca orice optiune normala de ecran dual de pe calculator. Asus la fel, a introdus noul laptop ZenBook Pro Duo, cu doua ecrane 4K. Asus crede ca a rezolvat problemele de productivitate a laptopurilor, multumita ecranului de 14 inch situat deasupra tsstaturii si ecranului normal de 15 inch, care este marimea normala a ecranelor de laptop.

Asus a dezvoltat la randul sau un software pentru a extinde ecranul principal pe panoul de 14 inch sau chiar pentru a folosi multiple ferestre intre ecrane.

Totusi, cea mai nebuna dintre ele este ideea lui Intel de laptop cu ecran dual. Honeycomb Glacier este conceptul lui Intel, de viitor PC pentru gaming si incearca sa combina un ecran principal de 15.6 inch cu un ecran secundar de 12.3 inch intr–un singur laptop cu o unica balama dubla.

Intel, la fel incearca sa construieasca laptopuri cu ecran dual din material la fel si alte dispozitive cu ecran dual. Microsoft foloseste material Alcantara la laptopurile Surface, iar HP foloseste piele si lemn la unele laptopuri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?