Killing Eve, un thriller al femeilor… eliberate

Killing Eve este un serial care reinventeaza genul thriller. Un joc de-a soarecele si pisica intre un agent Mi6 si o ucigasa in serie.

Killing Eve este un serial al…femeilor. Nu in genul lui Desperate Housewives si eroinele sale deprimate care isi asteapta sotii sau printul pe cal alb. Nici in genul lui Sex and the City si cautarea iubitului perfect. Nici vorba. Este un serial politist in care doua femei, o ucigasa si un agent Mi6 britanic intra intr-un joc mortal de-a soarecele si pisica.

Mici crime intre fete. Acest serial, nominalizat la premiile Emmy care vor avea loc luna viitoare a fost scris de catre britanica Phoebe Waller Bridge, o dramaturga excelenta care stie sa dea viata eroinelor sale. Ne scufundam cu placere intr-un univers in care domina umorul negru, violenta si senzualitatea. Eve Polastri, interpretata formidabil de catre Sandra Oh, vazuta pentru prima data in Anatomia lui Grey, devenea obsedata de vinovata pentru numeroasele crime sangeroase, interpretata de magnifica Jodie Comer.

Al doilea sezon al serialului Killing Eve prelungeste jocul. Noua intriga se desfasoara in jurul unui patron in genul lui Mark Zuckerberg. Un patron asezat pe o mina de aur – datele a miliarde de oameni pe care intentioneaza sa le vanda celui care ofera cel mai bun pret. Un psihopat, un barbat singur, in jurul caruia mortile inexplicabile se multiplica pe zi ce trece. Morti curate si fara vreo urma. Insa cine este vinovat pentru aceste crime teribile?

Mi6 este cea care ancheteaza aceste crime misterioase. Insa agentul Eve Polanstri nu reuseste sa scape de aceasta obsesie nebuna pentru criminala periculoasa. Jocul de-a soarecele si pisica dintre ea si Vilanelle continua si in sezonul 2 insa intr-un mod cu totul si cu totul diferit. Acest al doilea sezon va oferi si el numeroase crime cu sange rece, la fel ca si primul, poate chiar mai sangeroase insa la fel de surprinzatoare. Si in acest sezon criminalei ii place sa se deghizeze: intr-o babuta cool, intr-o boschetara, intr-o prostituata de lux in sex shop-urile din Amsterdam si o provoaca pe agenta Eve, lasand-o in mod regulat sa suspine dupa ea, sa isi doreasca sa o vada macar o data.

Doua sezoane amuzante si ritmate totodata. Un final derutant. Si un moment senzual de surprinzator. Toate acestea le puteti vedea urmarind primele doua sezoane ale serialului Killing Eve.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?