Învață cum să prelungești durata de viață a bateriei smartphone-ului tău

Smartphone-ul tau a devenit un fel de extensie a propriei tale persoane. Nu doar ca este mereu cu tine, dar continutul lui reflecta viata ta si starea ta de spirit. Insa, spre deosebire de tine, telefonul se descarca si trebuie sa il reincarci des ca sa functioneze asa cum trebuie. Daca ai sursa de energie in continuu in apropeire atunci nu trebuie sa iti faci prea mari griji, dar fara posibilitati de incarcare, conservarea bateriei este o parte din pretul platit pentru inteligenta dispozitivului.

Am venit cu cateva idei despre cum poti prelungi in mod simplu durata de viata a bateriei, fara sa ai la tine un incarcator portabil sau un acumulator de schimb.

Incearca sa tii bateria incarcata tot timpul in medie 50% sau peste, in cel mai rau caz intre 40% si 80%, pentru a obtine o durata de viata optima. Chiar daca incarcatorul tau poate controla incarcarea electronica, ar trebui sa deconectezi telefonul cand ajunge la 100% baterie. Iar daca este posibil, evita sa lasi telefonul la incarcat toata noaptea.

Incarcarile periodice in timpul zilei, sunt mai eficiente pentru durata de viata a bateriei in general, decat sa asteptam sa se descarce pana la 0% si sa il reincarcam la 100%.

Cand apare un update pentru o aplicatie de pe telefonul tau, descarc-o cat mai repede, pentru ca acest lucru te poate ajuta la mentinerea bateriei. Periodic apar update-uri, si o parte dintre motivele pentru care apar este pentru a optimiza memoria si durata de viata a bateriei telefonului tau.

Majoritatea persoanelor iubesc imaginile de fundal, in special cele care sunt animate. Dar aceasta placere se plateste cu durata de viata a bateriei. Pe dispozitivele Android cu ecran AMOLED, imaginile de fundal negre sau inchise conserva viata bateriei, pentru ca ecranul foloseste energie pentru a ilumina doar pixeli colorati.

Ecranele mari si foarte iluminate de AMOLED si LCD nu doar ca iti descarca bateria mai repede dar te poate deranja si la ochi. De multe ori setarile automate sunt mai deschise decat cele de care ai nevoie. Scade nivelul de luminozitate, pana la nivelul potrivit pentru tine, asa poti prelungi si durata de viata a bateriei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?