Fructele periculoase pe care trebuie să le eviți

Dar oare cum ar putea sa fie fructele periculoase, cand peste tot auzim ca ar trebui sa mancam macar cinci fructe si legume pe zi pentru a fi cat mai sanatosi?

Ei bine, se pare ca felul in care se consuma anumite fructe este periculos. Exista unele fructe care contin substante periculoase de care trebuie sa scapi inainte de a le consuma. Sau exista altele, care, alaturi de alte alimente sau alte lucruri, pot cauza probleme. Sa vedem care sunt acestea.

Fructul Durian. Durian este un fruct foarte popular in Asia. Dar fructul in sine nu este periculos. Dar studiile recente au ajuns la concluzia ca daca se consuma acest fruct alaturi de alcool, acesta ar putea deveni periculos. Fructul contine sulf care blocheaza o enzima din corp care pemite in mod normal protejarea ficatului de toxinele din alcool.

Maslinele. Maslinele pot sa fie considerate fructe, deoarece au un miez si cresc in copaci. Dar cum ar putea fi oare acestea periculoase? Ei bine, maslinele sunt periculoase pentru persoanele care sufera din cauza hipertensiunii arteriale. Maslinele sunt continute mai ales de conservele imbibate in sare. Ori, persoanele care sufera de hipertesniune arteriala ar trebui sa evite la maximum sarea.

Carambol. Carambolul este un fruct special foarte celebru in Asia. Culorile sale verde si galben sunt foarte atragatoare. Dar din nefericire insa, daca suferi de insuficienta renala, nu ar trebui sa consume acest fruct. Contine neurotoxine care ar putea agrava problemele tale renale. Trebuie deci sa fie consumat in cantitati foarte mici.

Grepfrutul. Grepfrutul este un fruct suculent, foarte apreciat de catre cei care sunt la dieta. Dar devine periculos atunci cand consumul sau se insoteste de luarea anumitor medicamente. Amestecul de grepfrut/medicamente blocheaza o enzima care permite asimilarea de medicamente. Deci fara ea, medicamentele ajung in sange fara sa fie transformate deci te vei confrunta cu o suprdoza.

Nucile de caju. Nucile de caju contin o substanta toxica, pe numele sau, urushiol. Este continuta mai ales de nucile de caju crude. Nu prezinta riscuri dar cel mai bine ar fi sa fii cat mai informat.

Avocado. La fel ca si grepfrutul, avocado poate da devina periculos daca se consuma in acelasi timp cu anumite medicamente.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?