Florida din insulă în insulă

Lagune de culoarea smaraldului, ape de un albastru intens, păduri vaste de palmieri și pini…în partea de sud a orașului Miami, aceste insule superbe, legate între ele prin poduri oferă un spectacol superb, o altă versiune a Floridei, mai puțin cunoscută. Ești gata să o descoperi?

Key Largo, dincolo de mituri
Numele de Key Largo îți spune ceva? Cea mai lungă din insule a dat numele unui celebrul film cu Humphrey Bogart și Lauren Bacall. Însă, în afară de pelicula în alb-negru, Key Largo mai este cunoscută pentru culorile recifurilor coraliene din John PenneKamp Coral Reef State Park și din sanctuarul adiacent Marinei națioanale. Aici există peste 55 de varietăți de corali și peste 500 de specii de pești. Profită de acest spectacol magnific prin intermediul scufundărilor.

Islamorada, ideală pentru pescuit
În spaniolă, morada înseamnă purpuriu. Un termen atribuit insulei de către exploratori, uimiți de culoarea melcilor de mare de culoarea violet și de florile de bougainvillea de culoarea purpurie de pe malul insulei. Islamorada este capitala mondială a pescuitului. Pescari și celebrități din lumea întreagă vin an de an pe Islamorada pentru a participa la competiții de pescuit organizate în scopuri caritative.

Marathon, în căutarea lui Flipper
Situată între Key Largo și Key West și legată de celelalte insule de legendarul pod Seven Mile Bridge, Marathon este o insulă cunoscută pentru faptul că adăpostește un centru de cercetare dedicat delfinilor. Turiștii pot admira delfinii, să înoate împreună cu ei. Pe insulă există și Turtle Hospital, un spital pentru broscuțele țestoase.

Key West, insula tentațiilor
Case victoriene colorate, bulevarde mărginite de palmieri, numeroase baruri și restaurante, toate acestea îi conferă insulei un aer trendy. Un mic parfum de Cuba, aflată la doar 150 de kilometri distanță. Casa scriitorului Ernest Hemingway se poate vizita pe strada Whitehead Street. Viața nocturnă, Mallory Square și Duval Street îți vor lăsa o mulțime de amintiri plăcute.

Un comentariu la „Florida din insulă în insulă

Faci un comentariu sau dai un răspuns?