Fă ceea ce-ți place

Astăzi am dat peste un mesaj care m-a întristat destul de tare și m-a făcut totodată să scriu acest articol care să mă ajute să-mi exprim părerea și să mă descarc, oarecum, cu privire la acest subiect. Mesajul de care vorbesc era: ”Un om mi-a spus că-n goana după bani nici nu și-a dat seama cum au trecut 40 de ani.” Gândindu-mă puțin am realizat cât e de adevărat acest lucru iar când m-am uitat puțin la oamenii din jurul meu teoria mi-a fost confirmată încă odată.

Uitați-vă la oamenii de pe lângă voi sau chiar la voi înșivă (sper ca a doua variantă să se asocieze cu mesajul de mai sus) și veți observa că majoritatea au joburi care nu le plac, se duc 10-12 ore pe zi la muncă doar ca să aibă bani să-și plătească facturile iar dacă le ceri 10 lei împrumut îți vor spune că n-au. Alții, aparent puțin mai avantajați decât aceștia, lucrează pe bani puțin mai mulți și, la fel, merg 10-12 ore pe zi cu autobuzul sau pe jos la muncă pentru a-și cumpăra o mașină cu care bineînțeles să se ducă tot la muncă.

Din fericire încă sunt tânăr și și mai din fericire am reușit să mă întrețin încă de la o vârstă relativ fragedă singur fără niciun ajutor financiar din partea părinților.

Am tot stat și m-am gândit la acest lucru și am ajuns la concluzia că dacă voi ajunge la un anumit stadiu în care să nu mai pot practica ceea ce fac acum și voi fi obligat de împrejurări să fac o muncă pe care nu o suport mai bine voi renunța definitiv la aceasta chiar și cu riscul de a mă rata total.

Totuși, trebuie să existe o alternativă mai bună întotdeauna bănuiesc. Vă recomand să faceți tot posibilul încât să puteți câștiga bani din pasiunea voastră, din lucrurile care vă plac. Nu să munciți ca să vă întrețineți pasiunile ci să faceți bani chiar din acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *