Câteva trucuri pentru a-ți face plinul de energie

Ai impresia ca mai nou, toate lucrurile iti iau si ultima farama de energie? Iata cateva trucuri care te vor redinamiza cat ai zice peste, totul fara sa apelezi la cafeina.

Uita-te la ceva rosu. Fie ca vorbim despre un tablou, fie ca vorbim despre un buchet de flori, e simplu. Nuanta de rosu este cea care iti atrage imediat atentia. O pata de culoare in nuante de rosu, pusa la tine pe birou este cea care te va ajuta sa ramai concentrata si sa duci toate sarcinile la bun sfarsit.

Mesteca o guma. Atunci cand simti ca nivelul de energie te paraseste incet si ca nu mai faci fata sau ca depresia iti da tarcoale, mesteca repede o guma fara zahar cu menta. Efect garantat.

Apeleaza la siesta. Daca timpul iti permite, 15 sau 30 de minute de siesta sunt pur si simplu o mana cereasca. Daca te vei intinde macar 15 minute vei vedea cum nivelul de energie creste. Dar o siesta nu ar trebui sa dureze mai mult de 30 de minute. In caz contrar, va avea efecte adverse.

Misca-te. Nu-i asa ca ne simtim si mai obositi atunci cand stam si nu facem nimic? Incearca in acest caz sa faci miscare. Traiasca deci stretchingul, yoga sau pilates. Au miscari foarte usor de reprodus oriunde te-ai afla, chiar si la biou.

Stai cat mai dreapta. Nimic mai grav decat a sta intr-o pozitie gresita la birou. Ridica capul, stai intr-o pozitie cat mai dreapta pe scaun, respira si vei simti cum energia reapare in mod instant.

Mergi afara. Uneori, este de ajuns sa te oxigenezi putin pentru a te simti mai energica. Dupa 8 ore petrecute in fata calculatorului sau la birou, e si normal sa te simti putin mai obosita. Iesi in acest caz putin afara pentru a sta putin departe de lumina artificiala. Admira peisajul, oamenii, asculta sunetele si reoxigeneaza-te.

Uita-te la videoclipuri amuzante pe YouTube. Un lucru e sigur. Rasul ne tine in stare de alerta.

Mananca migdale. Migdalele contin magneziu care va ajuta corpul sa nu aiba o cadere de glucoza deci o scadere drastica a energiei. Alege-le bio si fara sare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?