Beneficiile clorofilei asupra sănătății

Daca virtutile clorofilei sunt foarte bine cunoscute deja de terapeuti, acestea nu sunt chiar atat de cunoscute pentru marele public. Si totusi, cea care este denumita « sangele verde », se recomanda in cazul unor probleme foarte numeroase.

Clorofila poate stimula productia de hemoglobina si de globule rosii. Clorofila este o arma interesanta pentru a stimula productia de hemoglobina si de globule rosii la persoanele care sufera din cauza anemiei sau care au suferi un accident vascular cerebral. Poate sa ajute si la o mai buna oxigenare a celulelor si deci a tesuturilor.

Clorofila, un aliat pentru digestie. Clorofila este un adevarat dezodorizant intestinal. Un termen care nu este foarte frumos, dar care ne readuce aminte de faptul ca aceasta poate rearmoniza flora intestinala.

Microbiota noastra este un ansamblu de bacterii si de drojdii care ne populeaza intestinele si care intervine in imunitate si digestie. Buna armonie a acestora ne ajuta sa evitam gazele, balonarile si fermentarea. Din acest motiv, clorofila este foarte interesanta pentru persoanele care sufera din cauza flatulentelor.

Clorofila poate intari sistemul imunitar. O flora intestinala reechilibrata cu ajutorul clorofilei te va ajuta sa ai un sistem imunitar mai puternic si sa lupti contra germenilor. In plus, corpul va fi mai prompt atunci cand trebuie sa se apere datorita unei mai buni oxigenari.

Clorofila este o alegere buna anti-oboseala. Este una din virtutile cele mai populare ale clorofilei. Nu este insa unul din beneficiile sale principale, ci o consecinta care decurge din o mai buna digestie. Ne simtim mai in forma deoarece digestia este un proces care consuma foarte multa energie. In plus, in clorofila se regasesc numerosi antioxidanti, care chiar daca nu au o putere revitalizanta, ne ajuta sa ne regasim vitalitatea.

Clorofila este cea care te ajuta sa ai o piele mai stralucitoare. Clorofila este foarte bogata in antioxidanti precum carotenoizii si flavoinoizii. Acesti antioxidanti se opun radicalilor liberi. Deci clorofila poate actiona pe post de agent preventiv si permite incetinirea imbatranirii cutanate.

Clorofila induce un bun echilibru acido-bazic si in consecinta, o mai buna functionare hepatica. Iar cea mai buna stare de sanatate ne ajuta sa avem cea mai frumoasa piele.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?