Anti-inflamatorii naturale – 9 alimente vedetă de la tine din farfurie

Pentru a lupta contra inflamatiei cronice care ne poate obosi si care favorizeaza anumite boli, numeroase sunt alimentele care iti pot veni in ajutor. Dar si cateva sfaturi nutritionale de care sa tii cont.

Anumite alimente sunt dotate cu proprietati nutritionale minunate. Nu ezita deci si consuma-le cat mai des cu putinta.

Scortisoara de Ceylan. Este campioana atunci cand vine vorba despre antioxidanti. Este foarte anti-inflamatorie, contine tanini care lupta contra inflamatiilor si imbatranirii celulelor. Unul din compusii sai chiar are un efect anti-psoriazis.

Ceapa. Bogatia sa in vitamina C si in polifenoli, ii confera o puternica activitate anti-inflamatorie. Contine de asemenea un activ foarte puternic, quercentina care inhiba mediatorii inflamatiilor. Ceapa galbena este cea mai bogata.

Uleiul de camelina. Se numara printre cele mai bune surse de omega 3 care sunt asimilabile de catre organism. Si se poate conserva mult mai bine decat alte tipuri de uleiuri bogate in omega 3, precum uleiul de in. Opteaza pentru un ulei virgin, de prima presa.

Ceaiul verde. In China este denumit « Elixirul imortalitatii ». acest lucru se datoreaza concentratiei sale importante de catechine, dar si de polifenoli, extrem de eficienti pentru a combate inflamatiile. Lasa-l la infuzat macar 5 minute in apa fierbine pentru a te bucura de un maximum de beneficii.

Spanacul. Este un anti-inflamatoriu natural, care este indispensabil dintr-un regim mai dietetic. Contine beta-caroten si vitamina C, dar si o multime de alte minerale care pot reduce aciditatea corpului deci preveni inflamatiile.

Ananasul. Compusul sau secret- bromelina. Adica un grup de enzime care blocheaza productia de prostaglandine, care pot caua inflamatia. Atentie insa- doar ananasul proaspat sau crud contine.

Rodia. Virtutile sale anti-inflamatorii asupra inimii si creierului au fost deja dovedite in laborator. Acest super fruct este foarte bogat in vitamine in acid elagic, un polifeonol puternic care poate combate cancerul si maladia Alhzeimer. Daca vei bea doua pahare de suc de rodie in fiecare zi te vei putea bucura de cel mai bun efect protector.

Stridiile. Activitatea anti-inflamatorie a zincului este cunoscuta inca din Antichitate. Iar stridiile sunt cele mai bogate alimente din mare in acest mineral. Sunt si cea mai buna sursa de cupru, un mineral care protejeaz celulele corpului de oxidare. Persoanele care sufera insa de hipertensiunea arteriala nu ar trebui sa consume, deoarece sunt bogate in acelasi timp si in sodiu.

Dovleacul placintar. La fel ca si toate celelalte legume din familia dovlecilor, acesta contine beta-caroten si luteina, dar si alti pigmenti anti-inflamatorii care ne protejeaza de cataracta dar si de anumite tipuri de cancer. Este foarte bogat in vitamina C si minerale care pot reduce riscul de a suferi de diabet si de probleme cardiovasculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *